De Dirigenten van het Koor

Jeroen de Vaal

Tenor Jeroen de Vaal studeerde aan het conservatorium te Utrecht en wordt op dit moment gecoacht door Margreet Honig en Valentin Jar. Jeroen de Vaal werkte in verschillende operahuizen in binnen- en buitenland. Hij werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Hartmut Haenchen, William Christie, Ivor Bolton en vele anderen. Ook werkte hij met verscheidene regisseurs zoals Pierre Audi, David Boesch, Klaus Guth en Orpha Phelan.

Recent zong hij nog de rol van Tamino in Mozart’s Zauberflöte/Requiem bij Holland Opera en twee rollen in A Quiet Place (Bernstein) bij Opera Zuid.

Jeroen is een veelgevraagd concertzanger en is dan ook regelmatig te horen in alle grote werken van J.S. Bach. Ook staan oratorium-werken van Haydn, Mozart, Gounod, Rossini, Puccini en vele anderen op zijn repertoirelijst. Toekomstplannen: Phantasio van Offenbach (Opera Zuid).

Lineke Lever

Lineke Lever

Pianiste Lineke Lever is een veelgevraagd kamermuziekspeelster. Zij studeerde cum laude af bij pianist David Kuyken. Daarna deed Lineke nog een specialisatie Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze les kreeg van o.a. Anne-Sofie von Otter, Julius Drake en Christianne Stotijn. Lineke volgde masterclasses bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker, Martyn van den Hoek, István Párkányi en het Pianoduo Tal & Groethuijsen. Op jonge leeftijd maakte Lineke al haar radiodebuut in het programma ‘Viertakt’ van de Avro.

In oktober 2022 is haar nieuwste CD 'Lusten en Dagen' uitgekomen, met pianomuziek van Reynaldo Hahn. Lineke werkte daarnaast mee aan een cd met Nocturnes van Chopin, uitgebracht bij Excellent Recordings. Daarnaast bracht zij voor de labels TRPTK en Et'cetera kamermuziek-CD’s uit met collega’s. Alle CD's zijn (inter)nationaal lovend ontvangen.

Lineke vormt een aantal vaste kamermuziek-ensembles, waaronder een cello-piano duo met celliste Oihana Aristizabal Puga, het Trio Levani met sopraan Tamar Niamut & tenor Jeroen de Vaal en het Arte Duo met klassiek saxofoniste Aubrey Snell. Met deze ensembles geeft zij concerten in binnen- en buitenland, voor Opera Zuid, heeft ze diverse CD's opgenomen en is ze regelmatig te gast op o.a. radio 4. Daarnaast werkt Lineke veelvuldig met andere musici, gezelschappen, koren, orkesten en dirigenten als Micha Hamel en Wouter Padberg.

Naast haar piano-studie voltooide Lineke de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Zij studeerde af met een onderzoek naar de samenwerkingsverbanden tussen Nederlandse componisten en dichters.

Lineke is 10 jaar lang als pianodocente verbonden geweest aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar zij lesgaf aan jong pianotalent. Daarnaast geeft zij Masterclasses kamermuziek, o.a. via de Stichting Huismuziek.

www.linekelever.nl