Jeroen de Vaal & Lineke Lever

JEROEN web klein.jpg

Tenor Jeroen de Vaal studeerde aan het conservatorium te Utrecht en wordt op dit moment gecoacht door Margreet Honig en Valentin Jar. Jeroen de Vaal werkte in verschillende operahuizen in binnen- en buitenland. Hij werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Hartmut Haenchen, William Christie, Ivor Bolton en vele anderen. Ook werkte hij met verscheidene regisseurs zoals Pierre Audi, David Boesch, Klaus Guth en Orpha Phelan. Recent zong hij nog de rol van Tamino in Mozart’s Zauberflöte/Requiem bij Holland Opera en twee rollen in A Quiet Place (Bernstein) bij Opera Zuid. Jeroen is een veelgevraagd concertzanger en is dan ook regelmatig te horen in alle grote werken van J.S. Bach. Ook staan oratorium-werken van Haydn, Mozart, Gounod, Rossini, Puccini en vele anderen op zijn repertoirelijst. Toekomstplannen: Phantasio van Offenbach (Opera Zuid).

Lineke Lever.png

Pianiste Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij David Kuyken. Daarna studeerde zij de specialisatie Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Lineke werkte in 2014 mee aan een cd met Nocturnes van Chopin, uitgebracht bij Excellent Recordings. Samen met saxofoniste Aubrey Snell vormt Lineke al 18 jaar het succesvolle Arte Duo. Als duo geven zij concerten o.a. in Het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het Arte Duo heeft tevens 2 goed ontvangen CD’s opgenomen. Lineke is daarnaast een veelgevraagd liedbegeleidster. Lineke volgde lied-interpretatielessen van o.a. Julius Drake, Anne Sofie von Otter, Dietrich Henschel e.v.a.
Samen met celliste Oihana Aristizabal Puga vormt Lineke een duo, dat bijzondere concerten programmeert in historische context. Zij geven concerten in heel Nederland en op radio 4.